Welkom
bij
Droom de Stad,

In het vooruitzicht van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2006 schreven duizenden inwoners op onze vraag hun droom op. Wat dromen we? Wat willen we nu echt? Hoe zien we de toekomst? Wat zouden we anderen toewensen? De politiek kan immers nooit alle particuliere wensen inlossen, we zullen dus zelf onze dromen moeten najagen. En we zijn er zelf ook verantwoordelijk voor.

Meer dan achtduizend dromen stroomden binnen. Al deze dromen werden in het oude Justitiepaleis voorgelezen door tal van bekende en onbekende acteurs tijdens een marathon van 48 uren.

Het gebouw werd voor de gelegenheid uitgerust met luidsprekers zodat de dromen konden uitwaaieren over de stad. Men genoot dus ook als toevallige voorbijganger mee. De gelezen dromen hingen we op aan het plafond, als stille getuigen van een alternatieve werkelijkheid.

  
 
 

Deze actie speelde zich niet toevallig af in de achtenveertig uren voor de gemeenteraadsverkiezingen. Uit de verscheidenheid van dromen bleek hoe ieders belangen door elkaar lopen. Dat eenduidige antwoorden niet bestaan. Dat niet alle particuliere wensen gerealiseerd kunnen worden. We stelden ook vast dat sommige van onze dromen altijd een droom zullen (moeten) blijven. Dat niemand ze voor je kan inlossen. Ook de politiek niet. Dat is niet erg. Is een droom nog een droom als hij zijn eigen onmogelijkheid niet in zich draagt?

Met deze website willen we alle verzamelde dromen aan het publiek teruggeven. Ze zijn geordend per leeftijd. Je kan eindeloos ronddwalen en je laten inspireren door dit virtuele archief.

Er staan in 2012 nieuwe gemeenteraadsverkiezingen voor de deur. Je kan een nieuwe droom toevoegen en deel worden van deze voortdurende gedachtenstroom. In welke stad zou jij zelf willen wonen? In welke stad wil jij leven met je vrienden en familie? Wat is jouw gedroomde stad?